ERZİNCAN BAROSU MALİ TABLO 2022~2024

Kıymetli Meslektaşım,

Görevde bulunduğumuz süre boyunca, sizlere verdiğimiz sözleri yerine getirmek ve avukatlık mesleğinin karşı karşıya olduğu sorunlara çözüm bulmak için kararlılıkla çalıştık.

Bu süreçte, yönetim kurulumuz ile birlikte meslektaşlarımızın çalışma koşullarını iyileştirmek ve baromuzun kurumsal kapasitesini güçlendirmeye kadar birçok alanda somut adımlar attık.

MALİ YAPIMIZ DAHA GÜÇLÜ

Olumsuz ekonomik koşullara, yüksek enflasyon rakamlarına, gelirlerimizin % 80 azalmasına, giderlerimizin ise % 100’ü aşkın artmasına rağmen;

Pek çok eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetimiz olduğu halde borcumuz bulunmamakta olup hesaplarımızda hatırı sayılır nakdi kaynağımız bulunmaktadır.

Ayrıca hizmet binamızın ön kısmında yer alan 85 ada 1 parsel de bulunan bağımsız bölüm, 17.05.2024 tarihinde Barolar Birliği tarafından satın alınarak Baromuza tahsisi sağlanmıştır.

Baromuzun taşınmaz envanterine 5 milyon TL yatırım yapmış olduk.

MALİ TABLOYA İLİŞKİN VERİLERİ TAKDİRLERİNİZE SUNUYORUZ;

Baro Vadeli-Vadesiz Hesabı: 1.230.000 TL

Adli Yardım Hesabı: 100.000 TL

CMK Cari Gider Hesabı: 175.000 TL

İktisadi İşletme Hesabı: 10.000 TL

🔴 Toplam 1.515.000 TL hesaplarımızda paramız bulunmaktadır.

⚠️ Hiç bir kurum ve kişiye borcumuz bulunmamaktadır.

⚠️ Barolar Birliği bütçesinden 400.000 TL ek adli yardım ödeneği de gelecektir.

⚠️ Aidat alacağımız 750.000 TL olup, ödeme yapmanızı rica ederiz.

Mesleğimizi daha da ileriye taşımak, daha güçlü bir baro ve dayanışma içinde bir meslek icra etmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Ekonomik, hukuki ve mesleki olarak çok zor bir süreç yaşamaktayız.

Bu kadar olumsuzluğa rağmen,

Erzincan Barosu’nu ülkemizin örnek Barosu haline getirmenin vicdanı rahatlığı ve haklı gururu içerisindeyiz.

Liyakat, güven, istikrar, tecrübe ve kararlılıkla çok daha güzel işler yapmaya devam edeceğiz.

YAPTIKLARIMIZ, YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR

Genel kurul toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

Saygılarımızla.

Av. Adem AKTÜRK