Haberler

15 TEMMUZ, TÜM DÜNYAYA MİLLET OLMA DERSİ VERDİĞİMİZ DEMOKRASİ ZAFERİMİZDİR

15 Temmuz 2016 tarihinde milletimizin iradesi hiçe sayilarak demokrasimize ve milletimize yönelik Fetullahçi Terör Örgütü tarafindan kanli bir darbe girisiminde bulunulmustur.

Yapilan bu darbe girisimi ülkemize ve milletimize yapilmis en büyük ihanettir.

O gece sokaklara dökülen milyonlarca insanimiz üzerlerine açilan ateslere, atilan bombalara, yöneltilen tehditlere, gözlerinin önünde vurulan insanlara ragmen asla geri adim atmamis ve meydanlari darbeci eli kanli teröristlere birakmamistir.

Ülkemiz tarihinde ilk defa, bu çapta bir silahli darbe tesebbüsü, bizzat millet tarafindan engellenmistir.

Asker görünümlü teröristler karşısındaki dik duruşu ile vatanına, memleketine ve geleceğine sahip çıkan milletimiz, bir kahramanlık destanı yazmıştır.

15 TEMMUZ, TÜM DÜNYAYA MİLLET OLMA DERSİNİ VERDİĞİMİZ DEMOKRASİ ZAFERİMİZİR

Türk milletinin, demokrasiyle yasama özgürlügüne, Türkiye Cumhuriyeti‘nin içte ve dista bagimsizligina, ülkemizin huzur ve refahina göz diken hain çetelerin bir temmuz gecesinde yapmaya çalistigi kalkismayi, sokaklara dökülen genç yasli, kadin erkek, Türk milletinden milyonlarin bastirdigi bir destandir 15 Temmuz.

Herkes gördü ki, Türk milleti asil kanlariyla suladigi bu vatan topraginin bir karisini bile hainlere teslim etmez.

Kendisini bu ülkenin bir ferdi, bu milletin bir evladi olarak hisseden herkes, bu darbe girisiminin karsisinda yer almistir.

15 Temmuz darbe girisimi, milletin darbe heveslilerine verdigi bir büyük ders olarak, bu milletin sanli tarihindeki yerini alacak ve hiçbir zaman hatirimizdan çikmayacaktir.

Dünyaya demokrasi dersi veren, bayragina, devletine, kutsal degerlerine sahip çikan bir Milletin ferdi oldugumuzdan dolayi gurur duyuyoruz.

Bir daha, böyle bir gecenin yasanmamasi adina elimizden gelen her seyi yapacagimizin bilinmesini isteriz.

MİLLETİN İRADESİNİN ÜSTÜNDE HİÇBİR BEŞERİ İRADEYİ TANIMIYORUZ

Sehitlerimiz en degerli varliklarini gözlerini kirpmadan, ülkemizin ve milletimizin gelecegi için feda etmislerse bize düsen görev; onlarin davasina sahip çikmak, gelecek nesillere aktarmaktir.

15 Temmuz’u unutmadik, unutturmayacagiz.

Hain darbe girişimini ve tüm destekçilerini bir kez daha en siddetli bir biçimde lanetliyoruz.

Destan yazan aziz milletimizi bir kez daha kutluyoruz.

Vatanimiz için canini feda eden tüm sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyor; gazilerimize uzun ömürler diliyoruz.

Av. Adem AKTÜRK

Erzincan Barosu Başkanı