BARO BAŞKANIMIZ AV. ADEM AKTÜRK’ÜN; 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

10 Ocak 1961 yılında 212 sayılı Kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte ilan edilen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün yıl dönümünde, öncelikle İlimizde görev yapan gazetecilerin bu anlamlı  gününü kutlarım.

Halkımız; gazeteciler sayesinde olaylardan haberdar olabilmekte ve onlar vasıtasıyla düşüncelerini ifade edebilmektedirler.

Gazeteciler; halka haber ulaştırabilmek için çok zor şartlarda görev yapmakta olup bizlere en doğru haberi ulaştırmak adına mesai gözetmeksizin çalışmaktadırlar.

Demokrasinin temel taşlarından biri olan basın, düşünce ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır.

Günümüzde; doğru ve tarafsız habercilik anlayışı her zamankinden daha önemlidir

Basın kuruluşları ve gazeteciler, darbe girişiminin bastırılmasında ve duyurulmasında da çok önemli bir görev üstlenmişlerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı meydanlara davet ettiği duyurusu, yine gazetecilerimiz, basın mensuplarımız aracılığı ile halkımıza, bizlere ulaşmıştır.

Basın kuruluşlarımızda görevli tüm gazetecilerimize; bu duyarlı ve önemli çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum.

İlkeli ve dürüst yayıncılık prensiplerinden ödün vermeyen,  büyük bir özveriyle çalışan yerel ve ulusal basınımızın değerli üyelerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlar, görev başında şehit olan basın mensuplarımıza da Allah'tan rahmet dilerim.

Tarih : 10.01.2018