"BAROLAR TOPLUMUN VİCDANIDIR" BAŞLIĞI ADI ALTINDA ŞEHRİMİZİN 60 FARKLI NOKTASINDA AÇIK HAVA REKLAMLARI İLE VATANDAŞLARIMIZA BİLGİLENDİRMEDE BULUNDUK

YARGI SAVUNMA ÜZERİNE KURULUR.

ADALET MÜLKÜN
          SAVUNMA ADALETİN TEMELİDİR

Baroların yapısı ve seçim sisteminde yapılacağı tartışılan değişiklikler hakkında kamuoyunda farkındalık oluşturmak adına "BAROLAR TOPLUMUN VİCDANIDIR" başlığı adı altında şehrimizin 60 farklı noktasında açık hava reklamları ile vatandaşlarımıza bilgilendirmede bulunduk.

Baro Başkanımız Av. Adem Aktürk, konu ile alakalı açıklamasında;

“Barolar, hak arama hürriyetinin başlangıcı, ilk basamağıdır.

Barolar, toplumun avukatıdır, sesidir.

Hukuku toplum adına koruma ve kollama görevi, baroların varlık nedenidir.

Barolar, bugün tarihte de olduğu gibi hukuk devletinin, hak arama özgürlüğünün ve insan haklarının savunulmasının ve korunmasının vazgeçilemez savaşçılarıdır.

Savunma ve savunulma hakkı en kutsal haktır.

Bu hakkı zedeleyecek veya ortadan kaldıracak hiçbir araca izin verilememelidir.

Avukatlık mesleğini daha geriye götürecek, baroları etkisiz ve normal bir dernek haline dönüştürecek değişiklikler kabul edilmesi mümkün olmayan değişikliklerdir.

Gücü azaltılmış ve bölünmüş barolar, savunma hakkının da sona ermesi sonucundan başka bir şey getirmez.

Çoklu baro, mesleği alçaltır, hukukun üstünlüğünü yok eder; baroları siyasi bir araca dönüştürür.

Böyle düzenlemelerin savunmayı savunmasız bırakacağını, avukatların örgütlü  gücünü kıracağını, vatandaşların adil yargılama hakkını güvencesiz hale getireceğini en güçlü şekilde dile getiriyoruz.

Ülke koşullarının uygun olmadığı böyle bir dönemde, avukatlık yasasında düşünülen tüm çalışmalardan vazgeçilerek ileriki dönemlerde TBB ve barolarla birlikte bir hazırlık yapılması yönündeki talebimizi ve irademizi tekrarlıyoruz.

BAROLAR TOPLUMUN VİCDANIDIR.” Dedi.

Saygılarımızla bilgilerinize sunarız.

Tarih : 07.06.2020