22 MART 2020 TARİHLİ RESMÎ GAZETE’DE YAYIMLANAN ÇUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİYLE İCRA VE İFLAS KANUNU’NUN 330. MADDESİ UYARINCA İCRA TAKİPLERİ 30 NİSAN 2020 TARİHİNE KADAR DURDURULMUŞTUR

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında, 22 Mart 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle İcra ve İflas Kanunu’nun 330. maddesi uyarınca nafaka alacaklarına ilişkin icra takipleri hariç olmak üzere, yurt genelinde yürütülmekte olan tüm icra ve iflas takipleri 30 Nisan 2020 tarihine kadar durdurulmuştur.

Ayrıca bu çerçevede taraf ve takip işlemlerinin yapılmamasına, yeni icra ve iflas takip taleplerinin alınmamasına ve ihtiyati haciz kararlarının icra ve infaz edilmemesine karar verilmiştir.

Sağlık ve esenlik dileklerimizle.

RESMİ GAZETE

Tarih : 22.03.2020