MESLEKTAŞLARIMIZIN SAĞLIĞI ÇOK ÖNEMLİDİR

Tüm Dünyayı ve Ülkemizi etkileyen corona virus salgını ile ilgili olarak alınan kararlar ve tavsiyeler ayrıca Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilmiş olması karşısında, 13 Nisan 2020 tarihinde yeniden karar oluşturulması kaydı ile;

a) Baromuz tarafından yapılması planlanan staj eğitimi, meslek içi eğitim seminerleri, panel, konferans, etkinlik, komisyon toplantıları ve benzeri tüm etkinlikler tedbir olarak ertelenmiştir.

b) Baro hizmet binası ve adliyedeki baro odalarımız temizletilerek, uzmanına ilaçla dezenfekte ettirilmiştir.

c) Baro hizmet binası ve adliyedeki baro odalarına dezenfektan, kolonya ve ıslak mendil konulmuştur.

d) Virüsten ve elbette diğer hastalıklardan korunmanın en etkili yolu şüphesiz sağlık kurallarına uymaktır.

Bu nedenle duruşmalarda kişisel cübbelerinizin kullanılması önemlidir.

Baromuzca ortak kullanıma sunulan cübbeler, kuru temizlemeye gönderilmiş olup süreç normalleşene kadar kullandırılmayacaktır.

Bu konuda gerekli hassasiyetin ve anlayışın gösterilmesini önemle rica ederiz.

e) Adliyelerin dezenfekte edilmesi ve salgına karşı tedbir alınması hususunda tüm Başsavcılıklarla görüşme sağlanmıştır. Hafta sonu itibariyle bütün adliyeler  dezenfekte edilmiştir.

f) Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilmiş olması karşısında, bu durumun oluşturduğu mücbir sebep ve adliyelerdeki yoğunluğun oluşturacağı salgın riskinin değerlendirilmesi suretiyle yeni bir karar oluşturulana kadar, duruşmalara katılmak istemeyen avukatların başkaca bir dayanak/belge aranmaksızın mazeretli sayılmaları ayrıca Nisan ayı sonuna kadar Adli Tatil Hükümlerinin uygulanması için Adalet Bakanlığı'na, HSK ve Adalet Komisyonu Başkanlıklarına yazı yazılmasına karar verilmiştir.

g) Duruşmaların ertelenmesi hususuna ilişkin olarak 13.03.2020 tarihinde Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından yayınlanan duyurudan sonra ortaya çıkan tereddüt üzerine, Baro Başkanımız Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkan Vekili ile irtibata geçerek; ivedi olarak Komisyon Başkanları ile irtibat kurularak, hakimlerin tutumlarının tespit edilmesini ve Baro Başkanlıklarına bildirilmesinin sağlanmasını talep etmiş, bu talep kabul görmüş, bugün itibariyle tüm Komisyon Başkanlıkları ile gerekli görüşmelerin yapılacağı Baro Başkanımıza bildirilmiştir.

Komisyon Başkanlıklarından gelecek bilgiler hızlıca meslektaşlarımıza iletilecektir.

Yapılacak ikinci bir açıklamaya kadar özellikle cübbe kullanımı konusunda gerekli hassasiyet ve anlayışı göstermenizi rica ederiz.

Saygılarımızla bilginize sunarız.

Tarih : 15.03.2020