BARO BAŞKANIMIZ AV. ADEM AKTÜRK'ÜN; İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ MESAJI

Tarihin akışını değiştiren Türk Milletinin bağımsızlığa ve mukaddes değerlerine olan inancının destansı anlatımı, her mısrasıyla milletin ortak duygu dünyasına seslenen eşsiz eser, İstiklal Marşımızın; 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce Milli Marş olarak kabul edilişinin 99’uncu yıl dönümünü büyük gururla kutlamaktayız.

Vatan sevgisini, milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtan İstiklal Marşımız, imkânsızlığın iman ile birleştiği bir dönemde birliğimizi ve aynı istikamette tek bir bayrak altında yaşamamızı sağlayan kilometre taşıdır.

O yüzden İstiklal Marşı bizim kader, kıvanç ve tasa birliğimizin tercümanıdır.

Milletine cesaret vermek amacıyla Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleminden çıkan İstiklal Marşımız, milletimizin hürriyetine göz dikenlere karşı kadınıyla, erkeğiyle, çocuğu, genci ve yaşlısıyla dillere destan mücadelenin ölümsüzleştiği eşsiz bir eserdir.

Türk milletinin bağımsızlığına, vatanına ve bayrağına bağlılığını muhteşem bir coşkuyla anlatan Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına olan inancını millete aşılamıştır

Merhum Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi,  "ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN.”

İstiklal Marşımızın kabulünün 99’uncu yıl dönümünde; Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, vatanımız uğruna canını feda eden tüm Şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Tarih : 11.03.2020