BARO BAŞKANIMIZ AV. ADEM AKTÜRK’ÜN; ERZİNCAN’IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 100. YIL DÖNÜMÜ MÜNASEBETİYLE KUTLAMA MESAJI

Güzel Erzincanımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl Dönümünü  büyük bir sevinç ve gururla kutlamaktayız.

Şehrimiz, birinci dünya savaşında ruslar tarafından işgal edilmiş, işgal güçleri ve ermeni çeteleri tarafından  savunmasız halkımıza zulüm ve işkenceler yapılmıştır.

13 Şubat 1918 tarihi, Erzincanlıların istiklal mücadelesinde destan yazarak Milletin azim ve inancı karşısında hiçbir gücün duramayacağını ilan ettiği kurtuluş gündür.

Asırlardır al bayrağın gölgesinde yaşadığımız bu topraklar ilelebet bizim kalacaktır.

Vatanımız, Bayrağımız ve istiklalimiz uğruna canlarını feda eden kahramanlarımızı hiçbir zaman unutmayacağız.

Ecdadımızın; 100 yıl önce düşman işgalinden temizleyerek bize emanet bıraktığı, Şehit kanıyla boyanmış bu toprakların değerini bilip bugün de geçmişten aldığımız güçle istiklalimizi muhafaza etmek, istikbalimizi temin etmek için azim ve kararlılıkla çalışacağız.

Ülke olarak zor bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde, tek yürek olmak zorundayız.

Bu günlerimiz, bizlerin birliği ve beraberliği için vesile olmalıdır.

Ülkemiz, terör örgütlerinin saldırıları karşısında asla diz çökmeyecektir.

Zeytin Dalı Harekatındaki Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dilerim.

Allah; Kahraman Askerlerimizi korusun, Ordumuzu daima muzaffer etsin.

Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere; güzel Erzincanımızı bizlere bahşeden tüm Şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Gazilerimize uzun ömürler diliyorum.

Erzincanlı hemşerilerimizin 13 Şubat Kurtuluş Bayramını kutluyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum.

Tarih : 12.02.2018