AFRİN’DE ZEYTİN DALI HAREKATINDA OLAN, TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİMİZİN YANINDAYIZ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, "Zeytin Dalı Harekâtı" 20 Ocak 2018 saat 17:00'de başlatılmıştır.

Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK'nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak yerine getirilmektedir.

Ülkemizin, hiç kimsenin bir karış toprağında gözü yoktur.

Ülkemizin huzur ve güvenliği, bölgenin terör yapılarından arındırılması ve insanların huzur içinde yaşayabilecekleri bir yer haline gelene kadar, Zeytin Dalı Harekatı azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Bugün; dosta güven, düşmana korku verdiğimiz gündür.

Bugün; Mehmetçiğin Vatanı için yürüdüğü gündür.

Allah; Kahraman Askerlerimizi korusun, ordumuzu daima muzaffer etsin.

Zaferlerimiz destan, yolumuz hep açık olsun.

Devletimizin, Milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yanındayız.

Tarih : 24.01.2018