BARO BAŞKANIMIZ AV. ADEM AKTÜRK’ÜN; İSTİKLAL MARŞI’MIZIN YAZARI BÜYÜK ŞAİR MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA MESAJI

Vefatının 81. Yılında İstiklal Marşı’mızın yazarı büyük şair Mehmet Akif ERSOY’u saygı ve rahmetle anıyoruz.

İSTİKLAL MARŞIMIZ HER DAİM YANKILANMAYA DEVAM EDECEKTİR.

Eşsiz fikir ve edebiyat insanı Mehmet Akif Ersoy; Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Aziz Türk milletimizin büyük bir mücadele ile kazanmış olduğu İstiklal Savaşımızı,  cephedeki kahramanlarımızın milli mücadele ruhunu; yüreğiyle, mısralarıyla ölümsüzleştirmiştir.

İstiklal ruhunu iliklerimize kadar hissettiğimiz İstiklal Marşımız, yok olmak üzere olan bir milletin yeniden doğuşunun destanıdır.

Mehmet Akif Ersoy, vatan mücadelesine yaptığı katkılarıyla, şiirleriyle, yazılarıyla kahraman ordumuza ve aziz milletimize umut vermiştir.

Türk milletinin zaferini ve bağımsızlığını en güzel şekilde anlatan, milletimizin duygu ve düşüncelerine tercüman olan İstiklal Marşımız, vatanımızda her daim yankılanmaya devam edecektir.

Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatan sevgisinin, bağımsızlık mücadelesinin en güzel ifadesi olan İstiklal Marşı’nı Türk milletine armağan eden Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, vatan uğruna şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.

Tarih : 29.12.2017