BARO BAŞKANIMIZ AV. ADEM AKTÜRK'ÜN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Türkiye’de ve dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan milyonlarca vatandaşımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı gönülden tebrik ediyorum.

Anadolu’nun vatanımız olarak yeniden tescili olan Büyük Zafer’in 95. Yıldönümünü; büyük bir gurur ve heyecanla kutlayacağız.

1919’da zor şartlar ve yokluklar içerisinde yakılan istiklal meşalesi, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarının öncülüğünde 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle zaferle taçlanmıştır.

30 Ağustos; YA İSTİKLAL YA İZMİHLAL tercihiyle başbaşa bırakılan bir Milletin; bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin en açık ispatıdır.

30 Ağustos 1922’de Türk Milleti; vatanını, bayrağını canı pahasına koruyacağını, bağımsızlığını hiçbir şekilde terk etmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir.

Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir Milletin, adeta küllerinden yeniden doğuşunun, uçurumun kenarından dönerek kendisine yeni bir yol çizişinin ifadesidir.

Bundan 95 yıl önce Dumlupınar’da Şehitlerimizin destansı mücadeleleri ve mübarek kanlarıyla tescil edilen iradeye bugün de sahibiz.

15 Temmuz kanlı darbe girişimi karşısında Milletimizin ortaya koyduğu tavır, bu topraklarda Büyük Taarruz ruhunun ne kadar diri olduğunun göstergesidir.

Ülkemizi bu kutlu yürüyüşünden alıkoymak isteyen terör örgütlerinin hain saldırılarına aldırmadan, ihanet çetelerini bozguna uğratarak, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde istikbal mücadelemizi sürdüreceğiz.

Bunun için ihtiyacımız olan tek şey; iç ve dış tüm düşmanların karşısına tek vücut olarak çıkmaktır.

Türkiye Cumhuriyeti'ni darbe teşebbüsleriyle, terörle zayıf düşürmeye çalışan güç odakları; emellerine asla ulaşamayacak, Millet, Devlet kenetlenmesi karşısında hezimete uğrayacaklardır.

Devletimizin ve Milletimizin yanındayız.

Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü ve dava arkadaşlarını minnetle yâd ediyor, tüm Şehitlerimize ve Gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Tarih : 30.08.2017