BARO BAŞKANIMIZ AV. ADEM AKTÜRK’ÜN; 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Milletimizin Cumhuriyet bayramını en içten dileklerimle tebrik ediyorum.

Bugün, Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ilan ettiğimiz, son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin 97. kuruluş yıl dönümüdür.

Esarete rıza göstermeyen Türk Milleti, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı, tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla zaferle destan yazmış ve neticesinde Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.

Cumhuriyet, Milletimizin büyük bir iman gücüyle gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseridir.

29 Ekim 1923 tarihinde, Cumhuriyet'in ilanı ile Milletin kayıtsız şartsız egemenliği kabul edilerek bağımsızlık mücadelesinin ruhu ortaya konmuştur.

Milletimiz, yeni işgal girişimlerine karşı da, İstiklal Harbi’ndeki kararlılıkla mücadele edeceğini, o gece tüm dünyaya göstermiştir.

Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef olarak ortaya koyduğu 'muasır medeniyetler' yolunda kurulduğu günden bu yana demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ekonomi, ulaştırma olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etmiştir.

İçinde bulunduğumuz konjonktür ülkemizin her ferdine, her kurumuna olduğu gibi bize de bazı sorumluluklar yüklemektedir.

Bu sorumluluğun bilincinde olarak demokratik, siyasal ve kültürel gelişmeye önem vererek atalarımızdan aldığımız Cumhuriyet mirasını gelecek nesillere, içinde yaşanılan asrın sorunlarına cevap verecek şekilde geliştirerek ulaştırmalıyız.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR.

Cumhuriyetimizin ilanının 97. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu toprakları bize vatan kılmak için fedakârlıkla mücadele eden tüm Gazilerimizi minnetle yad ediyor; bu uğurda canlarını veren tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Tarih : 28.10.2020