ERZİNCAN BAROSU OLAĞAN SEÇİMLİ GENEL KURUL TOPLANTISI, 05 ARALIK 2020 TARİHİNDE 09:30-17:00 SAATLERİ ARASINDA MER PLAZA 3. KATTA BULUNAN ÇOK AMAÇLI TOPLANTI SALONUNDA YAPILACAKTIR

KONU:Genel Kurul Toplantısı ve Seçimler hakkında

SAYIN MESLEKTAŞLARIMIZ

Baromuzun  Olağan Seçimli Genel Kurul toplantısı  gündemde yazılı hususları görüşmek üzere 05.12.2020 tarihinde saat 09.30’da Mer Plaza 3. Katta Erzincan Barosu  Hizmet Binası çok amaçlı toplantı salonunda yargı denetiminde seçimler yapılacaktır.

05.12.2020 tarihinde yeter çoğunluğun sağlanamadığı takdirde 2. toplantı aynı gündemle 12.12.2020 tarihinde saat 09.30’da Mer Plaza 3. Katta bulunan Erzincan Barosu Hizmet Binası çok amaçlı toplantı salonunda yapılacaktır.

1136 Sayılı Avukatlık yasası 86. Maddesi gereğince Baro levhasına yazılı her avukat göre genel kurul toplantılarına  katılmak ve oy kullanmakla yükümlüdür. Genel Kurul ve seçimlere katılamayacak meslektaşlarımızın mazeretlerini gerekçeli olarak başkanlığımıza bildirmeleri gerekmektedir. Haklı bir gerekçe olmadan toplantıya katılmayanlar hakkında yetkili  ilçe seçim  kurulu başkanlığı tarafından (1136 sayılı Avukatlık Kanununun değişik 86. Maddesi gereğince)  yıllık keseneğin  üçte biri oranında  para cezası verileceği yasa hükmüdür.

1136 SAYILI KANUNUN 84.MADDESİ GEREĞİ BU DUYURU TEBLİGAT HÜKMÜNDE

OLUP,AYRICA DUYURU VE TEBLİGAT YAPILMAYACAKTIR.

Seçimli olağan genel kurul toplantısına katılmanızı ve toplantı ile seçimler için baro kimlik kartınızı yanınızda bulundurmanızı önemle rica ederiz.

Siz değerli meslektaşlarımızın Genel Kurul Toplantısına ve seçimlere katılımınızı önemle rica eder, sağlık başarı dileklerimle saygılarımı sunarım.

SEÇİMLİ OLAĞAN GENEL KURUL  GÜNDEMİ;

1. 1. Açılış ve yoklama
  2. 2. Genel Kurul Başkanlık Divanı seçimi (Bir başkan, bir başkan vekili ve iki üye)
  3. 3. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimiz için Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması
  4. 4. Baro Başkanının açılış konuşması