ADLİYE BULUNAN ODALARIMIZDAKİ BİLGİSAYAR VE YAZICILARI YENİLENDİ, BİLGİSAYARLARA İÇTİHAT PROGRAMI YÜKLEYEREK MESLEKTAŞLARIMIZIN KULLANIMINA SUNDUK

DURUŞMA TAKİP SİSTEMİ YAKINDA HİZMETE GİRECEK

MESLEKTAŞLARIMIZA HAYIRLI OLSUN

Erzincan Adalet Sarayı’ında bulunan Baro Başkanlığımıza tahsisli odamızdaki bilgisayar ve yazıcıları yeniledik.

Adliye 3. kattaki odamızda bulunan 2 bilgisayarımıza E-Hukuk Rehber İçtihat Programını yükleyerek meslektaşlarımızın kullanımına sunduk.

Hatırlayacağımız üzere 10.04.2019 tarihinde de Baro Başkanlığımıza tahsisli 341 numaralı oda ile 342 numaralı oda birleştirilerek büyük ve daha kullanışlı yeni kütüphane odamızı hizmete açmıştık.

MOBİL BARO UYGULAMASI-MOBİL MÜBAŞİR-DURUŞMA TAKİP SİSTEMİ altyapı çalışmalarımız devam etmektedir.

Duruşma Takip Sistemi için ihtiyaç duyulan büyük ekran televizyon tedarikini sağladık.

Adliyede bulunan 1 ve 2. kattaki odalarımıza da mevcut televizyon ekranlarımızın kurulumunu sağlıyoruz.

DURUŞMA TAKİP SİSTEMİ NEDİR ?

Mobil Mübaşir – Duruşma Takip Sistemi, bir ay içinde Baromuz tarafından devreye girecektir.

Tüm meslektaşlarımızın bu uygulamayı kolaylıkla kullanabilmesi için  gerekli altyapı oluşturulmuştur.

Sistemin çalıştırılabilmesi için oluşturacağımız Erzincan Barosu mobil uygulamasının,  Playstore ve Appstore üzerinden indirilmesi gerekmektedir.

Mobil uygulama içerisinde Avukat Duruşma Takip ve Mübaşir Duruşma Takip isimleri ile iki ayrı alan yer almaktadır.

Bu alanlar üzerinden oturum açıldıktan sonra, mübaşirler cep telefonları ile çok kısa sürede sırası gelen duruşmaları ilgili avukata SMS marifetiyle bildirebilmektedirler.

Bu bildirim ile eş zamanlı olarak baro odaları içerisindeki ekranlarda avukatın çağrıldığı mahkeme ve avukatın ismi ekrana yansıtılmaktadır.

Duruşma  bildirimi gelen avukat ise, uygulama içerisinde kendine ait alan üzerinden yapılan duruşma çağrılarını görebilmekte ve başka bir duruşmada ve duruşması devam etmekte ise  BEKLET butonuyla çağrı yapan mübaşire aynı kanal üzerinden dönüş yapabilmektedir.

Bu sistemin devreye alınmasındaki amaç, adliye koridorları ve duruşma salonlarındaki kalabalıklara son vermek; adliyelerde görev yapan mübaşirlerin adliye koridorlarında yapmış oldukları sesli çağrının yerine, uygulama üzerinden kurulan iletişim ile daha etkin ve kolay bir yöntemin benimsenmesidir.

Bu sistemin, hem adliyelerdeki mübaşirler tarafından, hem de meslektaşlarımız tarafından etkin kullanılması duruşmaların kaçırılmadan takibi için son derece önem arz etmektedir.

Meslektaşlarımızın, güncel Erzincan Barosu mobil uygulaması üzerinden kendi cep telefonlarında bu sistemi etkin hale getirmesi, mübaşirlerin de, meslektaşlarımız tarafından bu sistemi kullanmaya teşvik edilmesi duruşmaların kolaylıkla takip edilmesine ve biz avukatların zaman tasarrufu sağlamasına  imkan sağlayacaktır.

Meslektaşlarımıza saygıyla duyurulur.

Tarih : 02.09.2020