BARO BAŞKANIMIZ AV. ADEM AKTÜRK'ÜN; 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI

24 Temmuz 1908 tarihinde ikinci Meşrutiyetin ilanıyla birlikte, Türk basınında sansürün kaldırılması nedeniyle her yıl 24 Temmuz günü Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Basın ve emekçileri; çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez temel unsurlarından biridir.

Basınımız; tarafsız, doğru ve hızlı bir haber akışı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamaktadır.

Aynı zamanda vatandaş ile devlet arasında hızlı ve etkili bir iletişimin sağlanmasında bir köprü görevi ifa etmektedirler.

Demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan basın kuruluşlarının hukuka uygun, kişi haklarına saygılı, toplumun hassasiyetlerine özen gösteren bir şekilde doğru haber yapması; gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından büyük önem taşımaktadır.

Özellikle ülkemizde meydana gelen son olaylarda gerek yerel basınımız gerekse de ulusal basınımız milli iradenin yanındaki kararlı duruşlarıyla, milli menfaatlerimize uygun yaptıkları yayınlarla halkımızı doğru bilgilendirmeleri; demokrasi ve basın tarihimizde altın harflerle yerini almıştır.

15 Temmuz'un kahramanlarından biri de Türk basınıdır.

Bölgemizde, ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmelerden kamuoyunun doğru ve hızlı haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılamak adına mesai mefhumu gözetmeden özverili bir şekilde çalışan; savaş, afet, salgın hastalık gibi zamanlarda bile her türlü zorluğa rağmen sorumluluk bilinciyle hareket eden basın mensuplarımızın çok önemli bir kamu hizmeti gördükleri de aşikardır.

Şehrimizde ve bölgemizde yaşanan gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan yerel basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; ilkeli ve dürüst yayıncılık prensiplerinden ödün vermeyen, büyük bir özveriyle çalışan yerel ve ulusal basınımızın değerli üyelerinin "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı en içten dileklerimle kutluyor, bundan sonraki çalışma hayatlarında kolaylıklar ve başarılar diliyoruz.

Tarih : 24.07.2020