İDLİB’DEKİ SALDIRIDA 5 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU, 5 ASKERİMİZ YARALANDI

MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Suriye’nin kuzeybatısında yer alan İdlib'de rejim unsurlarınca yapılan topçu atışları neticesinde, bölgeye çatışmaların önlenmesi için takviye olarak gönderilen Kahraman Askerlerimizden 5’ünün Şehit olduğunu, Kahraman Askerimizin 5’ünün de yaralandığını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Türkiye ve Rusya arasındaki İdlib mutabakatına rağmen Suriye'de çatışmaların devam ettiği bölgede son bir ay içerisinde, 2018'in tamamından fazla sayıda çocuğun hayatını kaybettiği bildirilmektedir.

Erzincan Barosu olarak, ulusları refah ve mutluluğa eriştiren en temel yolun barış olduğuna inanmaktayız.

Kadın, çocuk ve yaşlı demeden sivilleri hedef alarak katledenleri, terörü ve terörden medet umanları kınıyoruz.

Ve bir kez daha barışı yüceltiyor ve savaşı lanetliyoruz.

Ülkemiz, komşularımız, yaşadığımız coğrafya, tüm mazlum milletler ve insanlık adına barış temenni ediyor, bütün dünya için kalıcı barış diliyoruz.

Dileğimiz ve isteğimiz daha fazla Şehit haberleri almadan Suriye’deki savaşın, akan kanın ve sınır ötesi operasyonların bir an evvel sonlanması, bölgemizin ve ülkemizin iç huzura kavuşmasıdır.

Bizleri derin bir acıya ve üzüntüye boğan bu elim olayda hayatını kaybeden Şehitlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve Milletimize sabırlar ve başsağlığı; yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.

Tarih : 10.02.2020