BARO BAŞKANIMIZ AV. ADEM AKTÜRK; “BİR YARGI MENSUBUNUN ÖNÜNDEKİ DAVAYLA DEĞİL DE AVUKATIN KILIK KIYAFETİYLE MEŞGUL OLMASI HİÇ BİR ŞARTLA KABUL EDİLEMEZ

BAŞKANIMIZ AV. ADEM AKTÜRK; "BİR YARGI MENSUBUNUN ÖNÜNDEKİ DAVAYLA DEĞİL DE AVUKATIN KILIK KIYAFETİYLE MEŞGUL OLMASI HİÇ BİR ŞARTLA KABUL EDİLEMEZ"

Baro Başkanımız Av. Adem Aktürk, Kartal Anadolu Adliyesi 2. İş Mahkemesi’nde görülen bir duruşmaya erkek hâkimin (Mehmet Yoylu), kadın meslektaşımızın eteğine “Dizden 15 santimetre yukarda, Mevzuata aykırı" diyerek eteğin fotoğrafını çektirmek suretiyle tutanak altına aldırmak istemesi hakkında görüş ve düşüncelerini paylaştı.

Tutanaklara da yansıyan olayın yargının geldiği vahim tablonun son örneği olduğunu belirten Baro Başkanımız Av. Adem Aktürk, şu ifadeleri kullandı;

“Mahkemenin hakimi, bir kadın meslektaşımızın kıyafetine müdahale ederek ne yazık ki haddini aşmış ve yetkisini kötüye kullanmıştır.

Aynı zamanda bulunduğu mahkemeyi rencide ederek, meslektaşımızı bu tarz bir olay ile baskı altına almış ve taciz etmiştir.

Bir yargıcın asıl görevi tanıkları, sanıkları dinleyerek ve delilleri toplayarak, inceleyip bir karar vermek olmalıdır.

Önündeki davayı bırakıp bir insanın ve avukatın giyim tarzına karışmak, kılık kıyafetiyle meşgul olmak asla olmamalıdır.

Bu da yetmezmiş gibi etek boyunun fotoğrafını çekmeye teşebbüs etmiştir.

Yargı organının tek derdi kadınların etek boyu olmamalıdır.

Mahkemeler adaleti tesis etmelidir, etek boyu ölçüsünü değil.

Hakim demeye dilimizin varmadığı bu zat; daha önce de Balıkesir’de bir meslektaşımıza kürsüden hakaret edip onu darp etmiş biridir.

Bugün yaşanan olay bu kişinin hakimlik görevine o olaydan sonra devam ettirilmiş olmasının sonucudur.

HSK’nın hakim hakkında şu an itibariyle soruşturma açmış olması sevindiricidir.

İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesinde duruşma sırasında kadın meslektaşımızın eteğinin boyuna karışan, hiçbir adliyede uygulanmayan kılık kıyafet kısıtlamasını kadın üzerinden yapmaya çalışan bu zihniyeti kınıyor ve reddediyoruz.

Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarken olayın takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.” Dedi.

Tarih : 29.05.2019