BARO BAŞKANIMIZ AV. ADEM AKTÜRK’ÜN; 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün liderliğinde istiklalini kazanmak için kurtuluş mücadelesi veren şanlı ecdadımız, nice zorluklara rağmen destan yazmış ve neticesinde Cumhuriyetimiz kurulmuştur.

Cumhuriyet, Milletimizin büyük bir iman gücüyle gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseridir.

29 Ekim 1923 tarihinde, Cumhuriyet'in ilanı ile Milletin kayıtsız şartsız egemenliği kabul edilerek bağımsızlık mücadelesinin ruhu ortaya konmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti; Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün hedef olarak ortaya koyduğu 'muasır medeniyetler' yolunda kurulduğu günden bu yana demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ekonomi, ulaştırma olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etmiştir.

İçinde bulunduğumuz konjonktür ülkemizin her ferdine, her kurumuna olduğu gibi bize de bazı sorumluluklar yüklemektedir.

Özellikle 15 Temmuz'da Fethullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenen ve Milletimizin tıpkı kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi destansı karşı koyması ile bastırılan darbe girişiminin ardından; Millet olma şuuru ve Cumhuriyetimizin kıymeti, bir kez daha net olarak anlaşılmıştır.

Bu sorumluluğun bilincinde olarak demokratik, siyasal ve kültürel gelişmeye önem vererek atalarımızdan aldığımız Cumhuriyet mirasını gelecek nesillere, içinde yaşanılan asrın sorunlarına cevap verecek şekilde geliştirerek ulaştırmalıyız.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıl dönümünde, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, tüm silah arkadaşları ve dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman Gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyorum.

Milletimizin Cumhuriyet bayramını en içten dileklerimle tebrik ediyorum.

Tarih : 28.10.2018